luni, 7 martie 2011

Locuri de munca prost platite?

Am publicat pe site mai multe oferte de munca pentru studenti si nu numai. Cu toate ca serviciile pe care le oferim sunt gratuite, aplicantii sunt foarte putini si ne-am pus intrebarea:
De ce nu avem persoane care sa aplice pentru ofertele noastre?
Concluzia: Salariile oferite par prea mici!!!
Eu va intreb pe voi tinerii (studenti):
Stiti ce beneficii va poate aduce o stagiatura in strainatate?

Sunt cateva lucruri care trebuiesc stiute atunci cand va aflati in cautarea unui job, va voi enumera cateva dintre ele:

Experienta in domeniu
Este important ca aspirantul sa coreleze experienta sa cu jobul vizat. Tinerii ar putea obtine experienta facand stagii, luandu-si slujbe cu jumatate de norma si alte activitati.
O mare parte din angajatori sustin ca iau in considerare si activitatile voluntare.

Potrivirea in cultura companiei
Trebuie sa aveti capacitatea de a va integra in echipa si in companie.

Studiile
Se pune accentul pe studii: scolile absolvite, specializare si diploma obtinuta. Se iau in considerare si cursurile facute, proiectele realizate daca au legatura cu jobul.

Entuziasmul
Pasiunea pentru job este o caracteristica esentiala pentru angajatori, un astfel de angajat va fi un angajat productiv.

Pregatirea
Cu ce poti ajuta, contribui la succesul companiei, cum vei lucra si cum vei imbunatati activitatea.

Multi angajatori, atunci, cand cauta un nou angajat scriu astfel in anuntul de angajare:
¨Cautam ...................... tanar(a) absolvent(a) cu experienta minima in domeniu¨.
Va intrebati cum ati putea fi tineri absolventi dar sa aveti si experienta minima in domeniu!
Va spun eu cum:
Ori mergeti si lucrati ca voluntari (ceea ce e putin mai dificil) in diverse institutii ori puteti alege sa faceti cateva luni de stagiatura intr-o alta tara.
In cele cateva luni de stagiatura nu numai ca veti capata experienta ci aveti si o adevarata sansa de a va imbunatati cunostintele de limba straina.
Vi se par salariile oferite prea mici?
Cati dintre voi sunt constienti ce inseamna cazarea si masa asigurate de catre angajator?
Cazarea pentru o singura persoana/luna ajunge la 150 – 200€, masa pentru o persoana/luna ajunge tot la 150 – 200€, utilitatile (gaz, apa, curent) nu le platiti voi, le plateste tot angajatorul.
Acum faceti un calcul simplu si vedeti care este de fapt salariul real!!!

5 comentarii:

  1. Ofertele sunt atractive dar in realitate ioc,va spun din propria experienta si nu oricine e dispus pentru asemenea experiente neplacute.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ofertele pe care noi le afisam sunt oferte care provin de la angajatori seriosi care nu si-ar risca afacerea cu tot felul de lucruri necurate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Banii pe care ii promit aceste companii cred ca se pot castiga si in Romania, tinerii nu trebuie incurajati sa plece in alte tari pentru un loc de munca, trebuie sa le oferim noi angajatorii mai multe sanse fara a le cere ani de experienta imediat dupa bancile facultatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. OK... am facut si facultate si internship in domeniul absolvit, si cateva stagii de voluntariat inainte... dar sa fim seriosi majoritatea angajatorilor si HR-ul companiilor sunt oameni cu IQ de gaina, tocmai veniti de la coada vacii pentruca asa e in Romania (si nu numai) parveniti pe filiera Pile si Relatii... Toate aceste internship, voluntariat nu te ajuta sa dobandesti un post in domeniu prin concurs "deschis", decat tot prin Pile si Relatii in cele din urma....Voi nu pricepeti ca nu e nimei sa-i pese de aceste chestii? Asta e... iar marile firme internationale cu internship-urile lor sunt tepe de bagat direct in a**(eventual esti operator calculator pe gratis, auto-training pentruca nimeni nu se ocupa real de tine sa-ti explice&sa te-n-vete, deci sa acumulezi niste cunostinte cu adevarat noi de ce stiai dinainte). Asa ca nu are rost sa se oftice nimeni ca tinerii absolventi nu sunt prosti ci prevazatori si circumspecti. Orice oricat de free pare implica niste costuri pentru candidat care oricat de mici ar parea unora pentru altii sunt un risc ce nu poate fi asumat... Povesti cu zmei si zane din proprie experienta, marile corporatii te trateaza ca un obiect (mai ales daca esti roman abroad)te omoara cu overtime, uita ca tre' sa manaci sa faci pipi. E trist cum s-a ajuns, sa umblii ca nebun dupa o un amarat de salar, acuzat in toate directiile ca vrei sa traiesti ca un om, nu ca un animal.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, oferim si intermediem ofertele de munca ¨free¨, nu percepem nici un comision pentru munca noastra, ne asiguram sa aveti un contract valid, stabilim detaliile calatoriei (nu platim noi calatoria dvs.!!!)si mai presus de toate monitorizam stagiatura dvs! Desigur ca totul implica si niste costuri pentru candidat, costurile calatoriei dar...80% dintre candidati au invatat lucruri noi, au obtinut referinte si 45% dintre ei s-au reintors la hotelurile unde si-au facut stagiatura ca angajati! Acum depinde de fiecare individ in parte, de mentalitatea fiecaruia. Cui ii pasa de ce anume este acuzat X-ulescu? Trebuie sa ne pese de ceea ce facem noi, de modul nostru de a actiona ce fac ceilalti e problema lor!
    Daca credeti ca ceea ce se intampla cu ceilalti se va intampla si cu dvs. atunci credeti ca exista un control exterior si nu interior!
    Oamenii cu un puternic control interior, oamenii automotivati, prospera in conditii de schimbare permanenta. Lumea se afla intr-o continua schimbare, depinde de noi cat de repede ne putem adapta schimbarii.
    Pentru a obtine ceva e nevoie de perseverenta asidua, trebuiesc fixate obiective si de a face tot ce va sta in putinta pentru a realiza aceste obiective!

    RăspundețiȘtergere