joi, 3 februarie 2011

Alegerea Carierei

Cunoasterea de sine se dezvolta odata cu varsta si cu experientele prin care trecem. Pe masura ce avansezi in varsta dobandesti o capacitate mai mare de a te cunoaste pe tine insuti. Pe masura ce infrunti diverse evenimente la iveala ies noi fete ale personalitatii care sunt deja consolidate, insa cu care intri in contact numai in anumite contexte.
Momentul alegerii carierei poate fi asociat cu dobandirea identitatii profesionale. Identitatea profesionala poate fi grav resimtita in plan afectiv atunci cand diferenta dintre ideal si realiltate este foarte mare.
Alegerea carierei nu se poate face doar pentru a avea un statut si o securitate financiara ci trebuie sa se adapteze si dorintelor, trebuintelor proprii si nevoilor, trebuie sa se potriveasca cu ceea ce esti in caz contrar, in momentul in care vei privi in oglinda vei vedea o alta persoana pe care nu o vei mai recunoaste.
Ce este de facut intr-un asemenea caz?
Va fi necesar sa reincepi un nou proces de autocunoastere si sa gasesti drumul corect pentru a-ti alege o cariera care sa se potriveasca cu ¨eul¨ tau, sa nu existe discrepante prea mari intre dorinte si nevoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu