miercuri, 2 februarie 2011

Locuri de Munca in Romania

In momentul in care te hotarasti sa-ti cauti un loc de munca este strict necesar sa te inarmezi cu:
Ø  Gandire pozitiva. Daca n-ai o gandire pozitiva, lucreaza intai la acest aspect si-apoi incearca sa-ti cauti un loc de munca caci plecand la drum cu gandul: ¨Oricum sansele mele sunt foarte slabe¨ atunci intradevar sansele tale de a-ti gasi un job vor scadea considerabil, mai bine spune-ti: ¨azi, maine, saptamana asta, luna asta, in curand imi voi gasi un loc de munca¨.
Ø  Rabdare. Nu te astepta ca de indata ce-ai depus primul CV sa fi chemat la interviu chiar daca acest lucru se intampla nu inseamna ca vei fi acceptat imediat, acest lucru necesita timp.
Ø  Perseverenta. Trebuie sa fi staruitor, tenace, neclintit in dorinta ta de a-ti gasi un job conform asteptarilor tale si...
Ø  nu trebuie uitat ca ¨profetiile cu privire la propria persoana se adeveresc¨. Cand iti vei spune cu voce tare ¨sunt o persoana care stie ce vrea, hotarata, sunt o persoana capabila, imi cunosc bine competentele, aptitudinile si am atitudinea potrivita atunci poti fi sigur ca in curand vei gasi ceea ce cauti.
Daca ai acces la internet cu ajutorul unui CV bine intocmit poti aplica pentru unul din miile de joburi afisate de site-urile specializate. Nu trebuie sa uiti ca inainte de a aplica trebuie sa vezi daca corespunzi cerintelor postului, daca ai aptitudinile si competentele necesare jobului.
Unele dintre cele mai vizitate site-uri pentru oferte de munca sunt: bestjobs.ro, ejobs.ro, munca.ro, locuridemunca.ro, bizoo.ro, netjobs.ro, myjob.ro, findjob.ro etc. Majoritatea acestor site-uri iti pun la dispozitie atat oferte de munca, foarte variate cat si sfaturi despre intocmirea unui CV, a unei scrisori de intentie, despre prezentarea la un interviu si multe alte recomandari ce-ti vor fi foarte utile pentru a-ti gasi locul de munca mult visat.
De asemenea trebuie sa cumperi ziarele locale si sa urmaresti ofertele de munca, sa ai rabdare deoarece pentru a-ti gasi locul de munca ideal este nevoie de timp.
Sa nu uiti ca trebuie sa vizitezi si agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca (AJOFM) care urmaresc:
§  reducerea somajului,
§  cresterea gradului de ocupare a fortei de munca,
§  cresterea eficientei si ponderii masurilor active.
AJOFM organizeaza tot felul de burse de munca atat pentru tinerii absolventi cat si pentru celelalte persoane care se afla in cautarea unui loc de munca.
Cu optimism, entuziasm si perseverenta urmand recomandarile de mai sus iti vei gasi locul de munca ideal sau cel putin unul care sa corespunda cat de cat dorintelor tale.
Va dorim mult succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu