vineri, 18 februarie 2011

Cum te ridici dupa ce-ai cazut?

Credintele se confirma si se autoimplinesc!!!
Principalul control al vietii tale se afla in interiorul tau.
Oamenii care cred ca soarta, destinul lor se afla subcontrolul unor forte exterioare actioneaza astfel incat sa-si confirme aceasta credinta. Oamenii care stiu ca pot face lucruri care sa le imbunatateasca viata actioneaza astfel incat sa le fie confirmate credintele si nu se asteapta ca altii sa-i salveze. Ei isi analizeaza propriile sentimente, isi stabilesc obiective, muncesc sa le realizeze si de cele mai multe ori ies din situatii dificile cu o viata mai buna decat inainte. Ulterior, aceste persoane spun ca sunt multumite ca li s-a intamplat respectiva situatie dificila.
Un om care este lovit de dificultati neasteptate si atinge fundul prapastiei daca reuseste sa se ridice va fi si mai puternic si mai bun decat inainte.
Pentru anumite lucruri care se intampla exista o ratiune, cred eu. Indiferent cat de haotica si traumatizanta pare sa fie o situatie in momentul in care are loc, daca te concentrezi asupra ei si o tratezi cu rabdare si perseverenta, ai sa gasesti ocazii mai bune dupa colt. Trebuie doar sa le cauti.
Cand esti lovit de schimbari majore, nu vei mai fi niciodata acelasi. Vei iesi mai puternic sau mai slab, mai bun sau mai nefericit. Tu decizi care-i drumul pe care-l vei urma. In timp ce te lupti cu necazurile, mintea si obiceiurile tale vor crea bariere sau, din contra, punti spre un viitor mai bun.
Nu-i acuza pe altii de necazurile tale caci daca te vei complace in stadiul de victima, treci la actiune pentru a-ti reveni.
Viata nu este dreapta, poate, tocmai acest lucru iti poate fi benefic.
Fii responsabil, gaseste o cale pentru a depasi o situatie potrivnica. Luptand pentru a-ti reveni de pe urma loviturilor te poate conduce la dezvoltarea unor abilitati si puncte forte despre care nu stiai ca esti capabil sa le ai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu